Ez a legkisebb tő volt, a háttérben Vince óvodástársai,
akik aznap épp kertnézőben voltak nálunk ...
Ez most trükkös csicsókás pogácsa lett, ugyanis csempésztem bele paradicsomot és patiszont is - két olyan zöldséget, amit a gyerekeink valószínűleg éheztetés után sem ennének meg ...
30 dkg csicsóka - felszeletelve megfőzve aztán összetörve
1 paradicsom és egy picike patiszon
a recept szerint 35 dkg liszt, de ez aztán legalább fél kilóra ki lett egészítve
10 dkg margarin
1 dl tej
só
1 tojás a tésztába, egy a tetejére
szezámmag, lenmag
reszelt sajt
szódabikarbóna - mivel nem volt itthon élesztő
A reszelt sajt és a második tojás kivételével mindent összekevertem, kinyújtottam, hajtogattam, kinyújtottam, hajtogattam, kinyújtottam, hajtogattam, kinyújtottam, hajtogattam, kinyújtottam, hajtogattam, kinyújtottam, hajtogattam ... majd kiszaggattam - tanulva a múltkoriból, felespohár méretűre.
Az egyik adag tetejét reszelt sajttal, a másikat szezámmaggal és sóval szórtam meg, miután tojással bekentem.
Lássuk, milyen lett - finom ...
Tanulság nr. 2. Nem kell 40 percig sütni 180 fokon, mert az alja kicsit kopogós lett. Viszont lehet hogy kell valami a tésztába, amitől lazább lesz - tejföl vagy túró ...
No comments:
Post a Comment